Viser alle 2 resultater

Whey 100


Har du brug for mere protein i din kost, er WHEY100 proteinpulver et godt valg. Det er et effektivt kosttilskud, som du kan bruge på utallige måder i løbet af dagen. Når du træner, har du brug for mere protein end normalt, og det kan være svært at holde øje med, om du får nok.

Bruger du whey proteinpulver, kan du nemt holde øje med, om du får nok protein. Når du supplerer din almindelige, proteinholdige kost med WHEY100, ved du, at du – især på træningsdage – får det, din krop har brug for. Så sikrer du, at den energi, du ligger i din træning, omsættes på den mest effektive måde til opbygning af muskler, restitution af kroppen og vægttab.

Whey protein

Whey protein kaldes også for valleprotein. Valle er et biprodukt af mælk, som udskilles, når mælk koagulerer. Valle indeholder mange forskellige aminosyrer sammenlignet med mange andre typer protein, herunder de otte essentielle aminosyrer. Det er derfor et komplet protein, der indeholder tilstrækkelige mængder af de aminosyrer, din krop har brug for.

Det vil sige, at whey er et såkaldt kvalitetsprotein, hvor alle de vigtigste aminosyrer er til stede – til forskel fra andre proteinkilder, hvor du i nogle tilfælde må kombinere flere kilder for at få det optimale proteinniveau.

Whey protein er det protein, der har det højeste indhold af de tre forgrenede aminosyrer leucin, valin og isoleucin. Disse forgrenede aminosyrer kaldes også for BCAA (Branched-Chain Amino Acids), og de er de mest effektive i forbindelse med træning. Dette høje niveau af forgrenede aminosyrer er en af de største fordele ved whey protein – især i kombination med proteinets evne til hurtigt at blive optaget i kroppen.

Det vil sige, at whey protein giver dig alt det, du har brug for i forhold til protein, samt en helt særlig type aminosyrer, der er ekstra gavnlige for kroppen efter træning. Whey protein har også den fordel, at det hurtigt bliver optaget i kroppen.

Whey proteinpulver: valleisolat og vallekoncentrat

Der er to hovedtyper af valleprotein: isolat og koncentrat. Valleproteinisolat er den reneste form for valleprotein. Det vil sige, at isolat indeholder mere protein og mindre fedt og laktose. Er du laktoseintolerant, er vores whey proteinpulver af valleisolat, Protein Isolate, en mulighed for dig, hvis du godt kan tåle små mængder laktose. Det er også ideelt, hvis du fokuserer på at få mindre fedt i din kost.

Valleproteinkoncentrat har ikke gennemgået en nær så lang filtreringsproces, og har derfor et højere indhold af fedt og laktose, og ikke altid et lige så højt indhold af protein som isolat proteinpulver. Du skal dog ikke være bekymret for forholdet mellem protein, laktose og fedt – det meste proteinpulver af vallekoncentrat har et relativt højt niveau af protein, og afhængigt af varianten også et godt niveau af laktose og fedt.

Whey proteinpulver

Når nu vi har styr på, hvad whey protein er, og hvilke typer der findes, er det tid til at blive mere præcise og kigge på whey proteinpulver. I forbindelse med træning ses whey eller valle oftest i pulverform, der for eksempel kan bruges til proteinshakes eller i bagværk. Den mest almindelige variant på markedet for whey proteinpulver er baseret på vallekoncentrat – det er det pulver, vi sælger som WHEY100. Det betyder, at vores WHEY100 proteinpulver er lavet af valleproteinkoncentrat med et højt niveau af protein på omkring 90 % alt efter smagsvarianten.

Det er svært at svare på, hvad der er det bedste whey proteinpulver for dig. Det kommer an på, hvilke behov du har, om du træner eller lægger din kost på en bestemt måde, og hvad du prioriterer ved dine kosttilskud.

Whey proteinpulver af både isolat og koncentrat er godt for dig og din træning, og de har begge de samme overordnede kvaliteter. En af de store fordele ved whey protein er, at din krop hurtigt optager det. Du får hurtigere effekten af proteinet, for eksempel mere energi, og derfor er mange glade for at tage det i forbindelse med træning. Du kan tage dit whey protein før, under og efter træning. Hvilket tidspunkt der er optimalt, kommer vi ind på længere nede.

Derfor bør du vælge WHEY100 proteinpulver

Hvis du skal vælge proteinpulver, og har frit valg, fordi du ikke er for eksempel laktoseintolerant eller veganer, er whey 100 protein af koncentrat for mange det åbenlyse valg. Det er det mest populære proteinpulver på markedet lige nu, fordi proteinpulver af valleproteinkoncentrat har en fyldig smag, er nemt at opløse i alt væske, og har alt det, kroppen har brug for.

Du kan også sagtens få glæde af WHEY100 som mellemmåltid. Det skyldes, at proteinsammensætningen i valleprotein giver en god mæthedsfølelse, så du ikke ender med at snacke en masse usundt mellem dine hovedmåltider.

WHEY100 er desuden det billigste proteinpulver på markedet. Det betyder, at du får proteinpulver i høj kvalitet til en overskuelig pris med gode egenskaber, som du får gavn af både til vægttab og muskelvækst. Længere nede fortæller vi om effekten af WHEY100 på muskelopbygning og -restitution, men det er også vigtigt at sætte fokus på, hvordan du kan bruge det til vægttab.

Som vi har nævnt, er WHEY100 en god måde at erstatte dine usunde, sukker- og fedtholdige mellemmåltider med et sundere alternativ. Men whey protein helt generelt er også på et helt kemisk niveau godt til vægttab. Kroppen bruger mere energi på at forbrænde proteiner end kulhydrater og fedt, og derfor sætter det forbrændingen i vejret. Kombineret med den mæthedsfølelse, du får af proteiner, er det effektivt til vægttab, hvor du prøver at holde forbrændingen i vejret og undgå at overspise.

Find den smag, der passer dig

Er du en chokolade- eller vaniljeperson? Chokolade og vanilje er de to mest almindelige smagsvarianter for whey proteinpulver, og derfor finder du dem selvfølgelig også i vores sortiment af WHEY100. Det bedste WHEY100 proteinpulver er det, som du får mest glæde af i hverdagen.

Laver du ofte smoothies fyldt med smagfulde bær, er vanilje et rigtig godt valg. Det er sødt, men samtidig mere neutralt i smagen end andre varianter, og passer godt til at blive blandet med andre smage. Du kan også nemt bage med dit vaniljeproteinpulver. Brug dit WHEY100 med vanilje i dine søndagspandekager – måske med en overmoden banan eller finthakket mørk chokolade, hvis du skal forkæles.

Chokoladeproteinpulver er en favorit. WHEY100 med chokolade har en fyldig smag, som du både kan drikke rent i en proteinshake eller bruge i grød, blendet med frossen banan eller i kage. Bruger du dit proteinpulver til et mættende og sundt mellemmåltid, er chokoladevarianten perfekt til at gøre smagen lidt syndig – uden overhovedet at være det!

Effektiv muskelopbygning og -restitution med højt niveau af forgrenede aminosyrer

Længere oppe nævnte vi de forgrenede aminosyrer. WHEY100 er med sit høje indhold af forgrenede aminosyrer en god kilde til disse særlige aminosyrer, og er du fysisk aktiv og træner, er de rigtig gode at få ind. Det er de første aminosyrer, der bliver brugt, når du træner, da de nedbrydes direkte i muskelvævet. Det er blandt andet med til at restituere kroppen, så du bliver klar til næste træningspas uden for ømme muskler og et lavt energiniveau.

Indtager du WHEY100 inden træning, kan du på grund af det høje niveau af forgrenede aminosyrer opleve at få mere energi og udholdenhed, imens du træner. Fordi whey protein hurtigt optages i kroppen, kan du tage en proteinshake lige inden træning og få det perfekte skud protein med masser af forgrenede aminosyrer for at gøre din træning bedre.

Forstå WHEY100 – ofte stillede spørgsmål

I tilfælde af at du stadig har lidt svært ved at forstå, hvad WHEY100 egentlig er, og om det er det rigtige valg af whey protein for dig, har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål. Vi håber, at de kan hjælpe dig på vej!

Hvad er whey protein?

Whey protein, eller valleprotein, er et biprodukt af mælk og er det protein med det højeste indhold af leucin, isoleucin og valin, der er kendt for at være ”muskelproteiner” – det har altså en direkte effekt på din krops muskelproteinsyntese.

Disse tre forgrenede aminosyrer er en del af de otte essentielle aminosyrer, som whey protein indeholder. Din krop får derfor den mængde aminosyrer, som den har brug for, når du indtager whey protein.

Du kan vælge mellem valleisolat og vallekoncentrat. Kort sagt dækker forskellen over en forskel i filtreringsprocessen, som valle gennemgår. Isolat har en længere filtreringsproces, og er derfor den reneste form for whey protein. Koncentrat gennemgår ikke en lige så lang proces, og indeholder derfor også mere fedt og laktose end valleisolat.

Hvad er whey proteinpulver?

Whey proteinpulver er et kosttilskud i pulverform fyldt med proteiner. Du kan bruge det i proteinshakes, til bagning eller direkte i din morgenyoghurt. Den mest almindelige form for whey proteinpulver er valleproteinpulver af koncentrat, som du finder i vores sortiment som WHEY100. Det har et højt proteinindhold og kommer med smag af vanilje eller chokolade.

WHEY100 er ideelt lige efter træning. Det optages hurtigt af kroppen og giver energi til din krop og trætte muskler. Det kan dog tages hele dagen, idet det vigtigste er, at du overordnet får nok protein. Brug for eksempel WHEY100 som et mellemmåltid, når det skal gå lidt hurtigt, eller som en del af din morgenmad, så du starter dagen på en god måde.

Hvornår skal jeg indtage mit WHEY100 proteinpulver?

I forbindelse med WHEY100 og dets evne til effektivt at opbygge muskler og restituere kroppen, er det relevant at kigge på, hvornår du bør sørge for at få dit proteintilskud. Der er, og har længe været, en hed debat om, hvornår det er bedst, og mange undersøgelser viser, at så længe du indtager nok protein i løbet af dagen, er det lige meget, hvornår på dagen du gør det.

Mange mener, at eftersom der sker meget i vores krop under træning, er det en god idé at få givet den korrekte næring bagefter, for at den restituerer ordentligt. Igen viser andre undersøgelser, at så længe du får nok næring i det hele taget, både protein, kulhydrat og fedt, er det ikke nødvendigt at gøre det lige efter træning.

Ifølge nogle undersøgelser er en undtagelse dog, hvis du træner mere end én gang om dagen. I tilfælde af at du har et træningspas senere på dagen, er det en god idé at få nok protein og kulhydrat efter første træningspas. På den måde sikrer du dig, at din krop er helt klar til næste træning, så du præsterer optimalt. WHEY100 kan med sit indhold af forgrenede aminosyrer også mindske muskelømheden, så det ikke hæmmer dig nær så meget, når du træner senere på dagen.

2