SÅDAN FORARBEJDER DU RYGSMERTER

Stort set alle kan relatere til rygsmerter. Størstedelen af os har haft det, nogen i større grad end andre. Hvis du er en af de heldige, som ikke har oplevet rygsmerter endnu, så er der stor risiko for at du kommer til at opleve det før eller siden. Hvis du har en alvorlig skade, såsom følelsesløshed i benene eller lignende, bør du selvfølgelig ringe til din læge. Hvis der bare er tale om en mildere grad af smerte, så kommer der her et par tips til hvordan du kan strække din ryg ud og aflaste din ryg og kropsholdning.

Se også: LinusPro vitaminer og mineraler

Fire tips til at strække og aflaste din ryg

1. Læg med ryggen på jorden. Stræk det ene ben op i luften, mens du holder om låret med dine hænder. Hold denne position i 30 sekunder med hvert ben. Udfør øvelsen 2 gange.

2. Læg med ryggen på jorden med lårene hvilene på gulvet. Træk dit ene knæ op til brystet, mens du holder om knæet med dine hænder. Hold denne position i 20 sekunder med hvert ben. Udfør øvelsen 2 gange.

3. Læg dig på højre side, med dit hoved pegende den modsatte vej. Træk dit venstre knæ op til hoftehøjde, mens din højre hånd holder ved knæet. Hold denne position i 20 sekunder og lav øvelsen til den anden side. Udfør øvelsen 2 gange.

4. Stil dig med dit ene knæ i jorden, mens dit andet ben er i 90 grader foran dig. Hold din overkrop lodret og hold denne position i 20 sekunder med hvert ben. Udfør øvelsen 2 gange.

 
Kropsholdning er alfa omega

Du har hørt det en million gange før. Vigtigheden i at sidde med ret ryg og ikke falde sammen i overkroppen, er alfa omega for at have en sund kropsholdning. Det er også rigtigt at du skal være opmærksom på din kropsholdning i løbet af dagen. Dog er der folk med svajet ryg, som rent faktisk kan have godt af, at have en mere afslappet holdning. Dette skyldes at deres skuldre og hoved ikke er i en lige linje med deres fødder, netop pga. svajet i deres ryg.

Hvis vi ser bort fra de, som har et ekstra svaj i ryggen, er det altid godt med en sund kropsholdning. For at forbedre kropsholdning og forebygge eventuelle rygsmerter kan der gøres følgende:

  • Have brystet højt og skuldrene trukket tilbage. En idé kunne være at se sig selv fra siden i et spejl, hvor du sørger for at kindbenet er i en lodret position over kravebenet.
  • Lad være med at stresse! Når du bliver stresset bliver din muskler stive, uden at du opdager det. Det gælder specielt dine skuldre og nedre ryg, som er de mest udsatte muskler for stress.
  • En sundere kost og sollys kan også hjælpe dig på vej mod en bedre aflastet ryg. Sollys giver D-vitamin, som er essentielt, for at absorbere calcium, hvilket dine knogler har brug for.
  • Kosten er vigtig, da man ofte ser overvægtige mennesker bære størstedelen af deres vægt på den forreste del af kroppen. Dette medfører at ryggen lider overlast, da den skal bruge flere kræfter på at holder sig oprejst.

Blleder fra:

HEALTHYSECTOR.COM – BACKPAIN
HEALTHYSECTOR.COM – STRETCH