Viser alle 6 resultater

Muskelopbygning


Virker dit træningsprogram til muskelopbygning ikke, som du havde drømt om? Måske er det, fordi du mangler noget vigtigt i din krop, som du ikke får gennem din kost. Løsningen er kosttilskud i forskellige former, som kan hjælpe dig med at opnå din drøm om effektiv og hurtig muskelvækst.

Muskelopbygning er mere end hård styrketræning og flere timer i fitness om ugen – det handler også om at give din krop det, den har brug for. Og lige meget om det handler om muskelvækst, at blive stærkere eller bare at beholde den muskelmasse du allerede har opbygget, kommer du længere med en sund og velnæret krop.

Gå på opdagelse i vores udvalg og bliv inspireret til, hvordan du kan booste din muskelopbygning. Nedenunder kan du læse mere om de forskellige kosttilskud til muskelopbygning, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Hav gerne din kostplan, træningsplan og mål in mente, når du skal beslutte dig for, hvilke kosttilskud du skal kaste dig over.

Opbyg muskelmasse med in2zyms kosttilskud til muskelopbygning

Der er ingen nem vej til større muskler – det kræver den rette balance af styrketræning, sund kost og de rigtige kosttilskud. Kosttilskud til muskelopbygning som forskellige slags proteiner, koffein og kreatin giver dig den næring og det energiboost, som du har brug for, når du træner hårdt for at opbygge muskelmasse. Mange af de vigtige næringsstoffer får du også gennem din kost, men det kan være svært at få den rette mængde uden at skulle proppe sig dagen lang.

Her er muskelopbyggende kosttilskud den perfekte løsning. De hjælper dig med at give din styrketræning en ekstra skalle, så du kan få større muskler og en bedre performance under træning. In2zym forhandler udvalgte produkter inden for muskelopbygning i høj kvalitet, der kan hjælpe dig på rette vej til at nå dine mål.

Nogle gange kan det være svært at balancere forskellige mål. Er du for eksempel både ude efter vægttab og muskelopbygning? Muskelopbygning kræver et kalorieoverskud, mens vægttab kræver et kalorieunderskud. Med det rette kosttilskud kan du dog opnå begge dele, så du ikke risikerer et stort tab af muskelmasse, fordi du er i gang med at tabe dig.

Først og fremmest spiller protein en stor rolle, når du vil opbygge større muskler. Derfor kan det være en fordel også at overveje proteinpulver til muskelopbygning og en sund krop som et kosttilskud, når du styrketræner og er aktiv. Kombiner dit proteinpulver med dit muskelopbygningspulver og både se og mærk forskellen! Vi har i årevis fremstillet vores egne produkter med stor ekspertise og erfaring. Vi kender vores marked godt, og derfor har vi udviklet vores egne produkter henvendt til idrætsfolk, atleter og ambitiøse motionister.

Kreatin

Et af vores produkter til muskelopbygning er 100 % kreatin monohydrat. Indtager du kreatin i forbindelse med styrketræning, vil effekten af din træning forstærkes markant. Din præstationsevne bliver bedre, og du får en bedre forudsætning for vækst af ren muskelmasse. Kreatin er til dig, der vil øge din muskelmasse og forbedre din performance under fysisk aktivitet.

Pre-workout

Vi har også Pre-Workout produkter i vores udvalg af muskelopbyggende kosttilskud. Det kommer i forskellige udgaver, og navnet er ofte forkortet til PWO. Indholdet i pre-workout produkter varierer, men de indeholder typisk nogle særlige aminosyrer og koffein. Kombinationen af disse aminosyrer og koffein giver dig et boost af energi inden træning. Desuden kan du opnå øget koncentration og udholdenhed samtidig med dit energiboost.

Leucin, isoleucin og valin

En vigtig del af vores sortiment af produkter til muskelvækst er de forgrenede aminosyrer leucin, isoleucin og valin, der også kaldes BCAA. Det er essentielle aminosyrer, som er en type, vi ikke selv kan danne i kroppen, og derfor skal sørge for at få ind med vores kost. Disse tre forgrenede aminosyrer er med til at øge din muskelmasse og giver dig også mulighed for at yde mere under din træning, så du ser større resultater hurtigere.

Bio factor

En anden del af vores muskelopbyggende sortiment er Bio Factor, der indeholder colostrumpulver. Colostrum er den råmælk, en ko producerer de første 48 timer efter kælvning. Råmælken er rig på naturlige vækstfaktorer og antistoffer. Vækstfaktorerne øger din forbrænding af fedt, nedsætter restitutionstiden og fremmer opbygningen af muskelvæv. Bio Factor er derfor velegnet til dig, der vil tabe dig og samtidig opnå en mere effektiv muskelvækst.

Giv dig selv det bedste udgangspunkt med de rigtige produkter

Et vigtigt fokuspunkt for in2zym er at give dig de bedste forudsætninger i din træning. Det vil sige, at vi opfordrer dig til at udforske de forskellige produkter i vores sortiment og finde frem til, hvad der kan hjælpe dig med at opnå dine mål om muskelopbygning – og mere styrke, som er en forudsætning for at blive ved med at få større muskler.

Du kommer selvfølgelig langt med den rigtige kost til muskelopbygning, der skal bestå af masser af proteiner. Proteiner og muskler hører unægteligt sammen, men du skal derudover sørge for at have en god balance mellem fedt og kulhydrater i din kost. Prøver du at kombinere et træningsprogram til vægttab og muskelopbygning kræver det et endnu større fokus på din kost. Her kan du med fordel bruge vores produkter til muskelopbygning, så du bedre kan holde styr på, hvad du indtager, og måske sætte din forbrænding og muskelproteinsyntese i gang, så du får de bedste resultater på begge fronter.

Det er svært at sige, hvad der er det bedste proteinpulver til muskelopbygning, og generelt det bedste kosttilskud, når du vil opbygge større muskler. Vi håber, at du kan finde frem til den rigtige blanding af kosttilskud til dig og dine behov ved at læse om vores forskellige produkter til muskelopbygning.

FAQ om muskelopbygning og træning

Vil du også gerne vide lidt mere om muskelopbygning, og hvordan du griber det an i din træning? Ikke alle træningsprogrammer er målrettet øget muskelmasse, og når du leder efter det bedste kosttilskud til muskelopbygning, kan det være en god idé at forstå lidt af det, der ligger bag opbygningen af dine muskler.

Måske behøver du ikke kaste dig over både proteinpulver, kreatin, pre-workout pulver og en masse andet, hvis du kan se, at der er noget i din træning, der først trænger til justering. Igen husker vi dig på, at vores kosttilskud skal ses, som det de er – nemlig tilskud. Det vigtigste er en sund, nærende og balanceret kost kombineret med effektiv træning, hvor du kommer godt rundt om alle muskelgrupperne.

Læs vores oftest stillede spørgsmål og svar nedenunder. Måske gør det dig klogere på, hvordan du kan bruge de in2zym muskelopbygningsprodukter, som vi har gennemgået ovenover, til at forbedre din muskelmasse og gøre din muskelopbygning mere effektiv.

Hvad er muskler opbygget af og hvad er muskelmasse?

Kort sagt består muskler af sammenbundtede muskelfibre. Hver muskelfiber indeholder proteintråde, der bestemmer, hvordan musklen trækker sig sammen og strækkes igen, og det er forskelligt fra en muskelfiber til en anden. Nogle muskelgrupper er langsomme, men er til gengæld gode til udholdenhed, mens andre er hurtigere og eksplosive, så de ikke er nær så gode til gentagelser. Ved at styrketræne kan du ændre på fordelingen af disse muskelfibre, så du for eksempel træner dine ben til at være udholdende, hvis du træner til et maraton, eller eksplosive, hvis du træner til for eksempel et 100-meters løb, hvor du skal accelerere hurtigt og ikke holde farten i lang tid.

Du behøver i virkeligheden ikke forstå, hvordan dine muskler er opbygget for at øge din muskelvækst. Men når vi er i gang med at gennemgå den helt grundlæggende fysiologiske del af træning, kan vi med fordel svare på, hvad muskelmasse er. Din muskelmasse viser, hvor meget af din kropsvægt der består af muskler. Dine muskler gennemgår to processer, når du styrketræner: proteinsyntese og proteinnedbrydning. Under træningen nedbrydes proteinerne, og du skal derfor sørge for at booste proteinsyntesen efter træning med proteiner for at opbygge muskelmasse.

Er du også interesseret i, hvor meget af kroppens vægt er muskler? Det er svært at svare på, for det afhænger blandt andet af køn, alder, kropstype og om du træner eller ej. Hvis vi kigger på gennemsnittet for unge mænd – husk på, at muskelmasse falder med alderen – ligger en almindelig muskelmasse på 33,2-39,2 %, mens den for unge kvinder ligger på 33-38,7 %. Men træner du, vil din muskelmasse selvfølgelig blive større, og er du slet ikke aktiv, vil den være lavere. Husk, at der er mange faktorer involveret, så du skal udelukkende se tallene som vejledende.

Hvordan får man større muskler?

Hvordan du får store muskler, er ikke nemt at svare på. Der er mange små elementer, som gør, at vores muskler vokser, og det handler egentlig om at finde den kombination, der fungerer bedst for dig. Vores kroppe reagerer forskelligt. Nogle er simpelthen genetisk bygget til at opbygge muskler mere effektivt end andre, men processen bag er den samme. Derfor giver vi nogle tips til, hvordan du får større muskler, og så er det op til dig at finde ud af, hvad der fungerer for din krop og træningstype.

  • Noget af det vigtigste inden for muskelopbygning er kalorieoverskud. Du kan godt få større muskelmasse, imens du taber dig, hvis du bruger de rette kosttilskud og træner effektivt, men det bedste er simpelthen at indtage flere kalorier, end du forbrænder.
  • Husk dine proteiner. Hvis du træner for at øge din muskelmasse, skal du have et højere indtag af protein end normalt. Det vil sige mellem 1,5 til 2 g protein pr. kg. kropsvægt, alt efter hvor meget du træner. Du kan supplere din kost med proteinpulver, hvis det er svært for dig at få nok protein i dine daglige måltider – det er også en nem måde at få mere energi til træningen.
  • Bevæger vi os lidt mere ind i den tekniske del af sagen, kan du tænke over løfte- og sænkefasen. Træner du for større muskler, bør du holde din løftefase hurtig og eksplosiv, men inden for rimelighedens grænser – det skal ikke gå ud over formen, så du gør noget forkert og får skader. Sænkefasen skal derimod være langsommere. Helt enkelt skyldes det, at nedbrydningen af muskelprotein i musklerne er større, når du ikke bare smider stangen i for eksempel et dødløft og i stedet bruger muskler på at afslutte øvelsen kontrolleret og roligt.
  • Du bør også tænke over dine repetitioner. Du får større muskler, hvis du træner med høj volumen. Det vil sige, at du kommer længere med din muskelopbygning, jo flere sæt du tager. Dog skal du ikke tage den samme mængde hver gang – det er vigtigt at variere antallet af repetitioner, så din krop ikke vænner sig til én ting. Det er mere effektivt for din muskelvækst, hvis du veksler lidt mellem høje og lave repetitioner – så får du mere styrke og derfor også større muskelvækst.

Hvordan bygger man muskler op hurtigt?

Når vi ikke blot taler om at opbygge muskler, men at opbygge muskler hurtigt, bliver vi nødt til at se på, hvor hurtigt vores muskler i det hele taget kan vokse. Det gør det mere til et spørgsmål om, hvor hurtigt muskler vokser generelt, og hvor hurtigt det derfor overhovedet er muligt for os at opbygge muskler.

Vores muskelopbygning afhænger blandt andet af, hvor meget vi træner, hvordan vores kost er, og hvor vi er i vores liv. Unge menneskers muskler vil alt andet lige vokse hurtigere end en på 65+, mens personer der træner 4-5 gange om ugen, vil opleve en større muskelvækst end personer, der træner 1-2 gange om ugen. Og så er der selvfølgelig også træningsintensiteten – dit træningsprogram kan godt have noget at sige om, hvordan din krop reagerer i forhold til at bygge muskler og forbrænde fedt.

For eksempel viser et anerkendt studie, at unge mænd kan regne med at tage 9-11 kg muskler på det første år med et konsekvent og seriøst træningsprogram, mens det falder til omkring 4-5 kg det næste år og så videre. Et andet studie viser, at begyndere inden for træning kan øge deres muskelmasse med 1-1,5 % om måneden, øvede 0,5-1 % og meget trænede 0,25-0,5 %.

Studierne fortæller også noget om, hvor hurtigt det går i starten og efter nogle år med fokuseret træning. Din muskelopbygning er mere effektiv, når du lige er begyndt at træne, end når din krop har vænnet sig til træningen.

Det er dermed vigtigt at huske, at der ikke er noget mirakelsvar på, hvordan du opbygger muskler hurtigt. Hvis du gør det med ren træning og sunde kosttilskud, tager det den tid, det tager – og du går altså ikke fra tynd nybegynder til pumpet bodybuilder på nogle måneder!

Er der forskel på mænd og kvinders muskelmasse?

Kvinder og muskelmasse er et omdiskuteret emne i træningsverdenen. Mange kvinder tror, at de ikke kan få lige så store muskler som mænd, og lige så mange tror, at de ikke må træne for meget, fordi de risikerer udstående blodårer og stor tyrenakke. Men bare rolig – ligesom for mænd er det ikke bare sådan lige at træne sig op til en tyrenakke og svulmende biceps, så den del behøver du som kvinde ikke at være bekymret over, når du begynder at løfte vægte i fitness.

Undersøgelser viser, at kvinder på mange måder har den samme muskelopbygning som mænd, og det går hverken langsommere eller er mindre effektivt. Det samme gælder for muskelproteinsyntesen, der øges mindst lige så godt med træning som mænds. Du skal derfor som kvinde ikke være bange for, at den store, pumpede mand ved siden af dig får flere gains, end du gør.

I forhold til kvinder har mænd har et højere niveau af testosteron, som er muskelopbyggende. Heldigvis har kvinder en masse andre muskelopbyggende hormoner, der giver os de samme niveauer som mænds testosteronniveau. Det omfatter forskellige væksthormoner og østrogen, der samlet set gør, at kvinder opbygger muskelmasse på samme niveau som mænd – bare på en anden måde!

6