Nicolaj Møller Madsen

Navn: Nicolaj Møller Madsen

Sport: Racerkører

Alder: 24 år

Bopæl:  Søndersø

 

Støreste sportslige resultater:

  • 4x Dansk mester i gocart
  • 2x Tysk mester i gocart
  • Europamester i gocart
  • 3er til Verdensmesterskabet i gocart
  • 3er til Europamesterskabet i GT4
  • Junior mester i VW Scirocco Cup
  • 2er til Audi TT Cup

 

Mål for fremtiden:

  • Blive fabrikskører inden 2020 for Audi
  • Blive en stabil god triatlet.

 

Hvem er jeg?

Jeg en ung fynbo som aldrig har lavet andet end at køre ræs. Jeg startede for 20 år siden i en gokart, og kører idag i en Audi GT bil med 615HK.

Race har altid fyldt alt. Motorsport er en dyr sport derfor har et kommercielt mindset altid været en afgørende fakta. Talent er desværre ikke nok hvis du ikke har økonomien til at vise det frem. Derfor har det altid været en hård kamp at finde de økonomiske midler, når en sæson let løber op i over 2.000.000 danske kroner.

Dog er det lykkedes mig at bygge en forretning bag om mig som racerkører, hvilket har været hårdt arbejde, men betyder jeg idag står med en sponsorgruppe i Danmark på næsten 200 virksomheder. Derfor er mit race også fuldtid, det er min hverdag, alt ligefra at arrangere events og vedligeholde sponsorerne til at dyrke motion for at holde mig i form.

Som juniorkører ved Audi, kører du om at blive fabrikskører, altså ansat. Det betyder at Audi vurderer om du er en af de 8 bedste i verden til at repræsentere deres brand.

Det målet inden 2020 at blive fabrikskører for Audi.

 

Altid ofret alt

Som racerkører ligger der mange flere faktorer end bare at kører bil. Du skal kunne begå dig blandt pressen, sponsorer og ikke mindst være i virkelig god fysisk form.

Jeg har altid ofret alt, og sat alt til side for at nå mit mål. Om det er jeg skal flytte til Indonesien som 17 årigt eller ofre børneopsparing på at betale et løb, så er det altid blevet gjort.

Det betyder desværre også: ingen fester, hyggelige stunder med venner, alhohol og masser af  mad. Sådanne ting har jeg altid været nød til at sætte til side, hvilket gør man hele tiden skal tage den beslutning og stille sig selv det spørgsmål, om det virkelig er det værd, men for mig er det!

Derfor er der ingen alhohol, kostplanen køres stramt og alt bliver fokuseret på race og hvordan jeg hver dag kan rykke tættere på mit mål.

 

Træning for mig

Træning har altid fyldt en stor del af mit liv, ligefra jeg var 12 år og kom under Team Danmark og allerede der kørte efter træningsprogrammer, til jeg idag bruger triatlhon som træning.

Jeg ved med sikkerhed at en god fysisk tilstand styrker mig som racerkører, både mentalt men også i kampen mod stopuret.

Siden 2010 har jeg forsøgt mig med mange forskellige træningsformer ligefra boksning, MTB og endte ud i lidt bodybuilding kombineret med Cardio. Det gjorde jeg fordi det var en spændende verden med dedikerede mennesker. Efter 2 år måtte jeg bare erkende og indse jeg var blevet for tung og pludselig ikke trænede målrettet for blive bedre racerkører hvilket ikke rigtig gav mening.

Derfor valgte jeg i 2017 og besøge en ny træner i Odense der satte mig på triatlon træning. Og siden der var jeg bare grebet af en sport hvor jeg hele tiden kan udvikle mig. Jeg kan konkurrrere med mig selv og jeg bliver en bedre racerkører efter hver træning!

Det betød også jeg gået fra 93kg til 78kg på 1 år.

Derfor er triatlon mit frirum, men ikke kun et frirum, da det også er mit arbejde. Det en del af mit liv at skulle træne og blive lettere, hurtigere og bedre hver dag.

2.6-2
2.4-2
2.5-2