KLINISK TEST AF LACPRODAN® HYDRO.365

Lacprodan® Hydro.365 er kerneingrediensen i LINUSPRO HYDROPRO. Lacprodan® Hydro.365 er en patenteret valleprotein-hydrolysat, som er bevist at øge præstationen under motion og minimere restitutionstiden drastisk.

En klinisk test lavet på 18 eliteatleter viser, at Lacprodan® Hydro.365, som vi bruger i vores HydroPro-produkter, øger ydeevne, restitution og mindsker risiko for skader på musklerne under træningen.

Om testen

Testen blev gennemført over en uge med i alt 13 træningspas, hvor de 18 atleter blev delt op i to grupper. Den ene gruppe fik en hydrolyseret valleprotein-drik før træningen og en protein- og kulhydratsdrik efter træningen. Den anden gruppe fik kun kulhydrater under træningen.

Ved at indsamle spyt- og blodprøver hver morgen og efter den afsluttende løbetest kunne forskerne følge med i, hvordan de to grupper reagerede rent fysiologisk på kosttilskuddene.

Derudover blev atleterne bedt om at udfylde en række spørgeskemaer, så det også var muligt at måle på deltagernes psykologiske udvikling igennem testperioden.

Resultaterne fra testen var klare. Gruppen, der havde fået hydrolyseret valleprotein og kulhydrater,  klarede sig markant bedre, end gruppen der kun havde fået kulhydrater.

Det viste sig blandt andet ved, at ydeevnen steg blandt protein- og kulhydratsgruppen, og at samme gruppe følte, at de præsterede bedre og følte sig mere motiveret. Derudover viste det sig, at atleterne, i gruppen der kun indtog kulhydrater, havde større risiko for at pådrage sig muskelskader under det intensive træningsforløb.

Kilde:

“[EFFECT OF WHEY PROTEIN HYDROLYSATE ON PERFORMANCE AND RECOVERY OF TOP-CLASS ORIENTEERING RUNNERS] : HANSEN M1, BANGSBO J, JENSEN J, BIBBY BM, MADSEN K.”