Claus Dietz

Jeg hedder Claus, og jeg er ekstremt passioneret omkring Obstacle Course Racing, også kaldet OCR. For mig startede det tilbage i 2013, hvor jeg søgte nogle andre udfordringer, end at løbe marathon og halvmarathon. Et par venner hev mig med til OCR, og jeg var hooked. Siden den gang har jeg deltaget i over 50 løb, både i ind og udland. Jeg har deltaget i OCR-løb op til Iron viking distancen (marathon med forhindringer), i et verdens hårdeste løb (Tough Guy), som er ekstremt koldt.

Ved siden af mit daglige fuldtidsjob, er jeg aktivt bestyrelsesmedlem i den danske forening for OCR-løbere og lægger mange timer i arbejdet. Der er mange møder med både internationale og nationale aktører. De fleste weekender henover året er vi ude til løb, hvor vi stiller med dommere, tager billeder og løber selv.

Min træning består af løb, styrketræning og crossfit. En normal dag starter med at jeg står op kl 06:00, for at står klar i træningscenteret kl 06:30. Her starter jeg med opvarmning/cardio. Så styrketræning, oftest 6-12 gentagelser, så jeg opbygger styrke. Afslutningsvis en kort crossfit workout eller noget tekniktræning. Jeg prøver at holde min træning på en til halvanden time, og være så effektivt som muligt.  

For mig er kosttilskud en nem måde at søge for at min krop får det, som den har behov for. Jeg bemærkende især en forskel efter at jeg havde gennemført min Iron Viking. Jeg var nogenlunde frisk dagen efter og 2 dage efter kunne jeg træne igen, hvor normalt ville jeg dårligt kunne gå i den første uge efter et marathon. I hverdagen oplever jeg et større mentalt overskud og en bedre søvnkvalitet.